Shoqëria u themelua në vitin 1967, me një dyqan të vogël në qëndrën e Janinës, në rrugën Har.

Trikupi Nr. 10, i cili kishte si aktivitet kryesor shitjen, dhe ndërtimin e dyshemeve prej druri (me parket).

Hapi I mëtejshëm u bë tre vite më pas, kur në një dyqan të re në të njëjtën rrugë, prezantoi produkte të reja si janë sixhade, qilime dhe grilla për dritarer. Gjatë 1984 u hap edhe dyqani i tretë në seri në rrugën 28ë Oktomvriu Nr. 45, me emrin Viokarpet, ku sendi kryeror që shiste ishin qilimat dhe sixhadet, por shumë shpejt në listën e produkteve u tonë u shtuan edhe perdetë, liri dhe pëlhura tapiceri.

Hapi i fundit dhe më i rëndësishëm të Shoqërisë u bë në vitin 2002, që selia tonë u transferua nga qëndra në kilometrin e 4rt të rrugës kombëtare Jannë Athinë në pronësinë tonë prej 1.500 m2 në total.

Sot dyqanet Κ. Καμηνάς  S.A. ofrojnë kuadër për blerje dhe shërbim të paparë në klientelin e tij, në të dy vendet e rinovuara që mund të kënaqën edhe blerësit me shijet